Awards

Sølv i “Årets vakreste bøker”

Tall Forteller - omslag

Grafill arrangerer hvert år konkurransen Årets vakreste Bøker. Vår egen grafisk designer, Katinka Jørgensen, designet bokomslaget som var med på å løfte boken til sølv i kategorien “lærebok”.

Formålet med prisen er å hedre utøverne i den visuelle delen av bokbransjen, og inspirere forlag, forfattere, grafisk designere og illustratører til å lage kvalitetsbøker i alle sjangre. Årets vakreste Bøker strekker seg helt tilbake til 1933, så det å havne “på pallen” i en så prestisjetung pris er fantastisk.

Juryens kommentar

Hvor lang er en sang? Lønner det seg å være høy for å løpe fort? Bokens tema er statistikk og matematisk analyse, og hensikten med den er å gjøre dette tilgjengelig og morsomt for ungdommer. Hvert av de korte kapitlene innledes med en hverdagsnær problemstilling, og viser så hvordan du går fram for å få svar. Bokens omslag og humoristiske illustrasjoner, i form av fotografier, kommuniserer svært godt visuelt med skriftbildet. Sammen forteller tekst og illustrasjoner at statistikk ikke er livsfjernt og kjedelig, men tvert imot hverdagsnært og morsomt. En original og gjennomarbeidet bok.

La oss bla gjennom boken for deg på 20 sekunder:

Les mer om prisen og konkurransen på nettsiden til Årets vakreste Bøker. 

Appen til boka er også designet av vår stjerne-designer

Tall Forteller App iPhone Katinka Jørgensen har også designet appen som er i samme tema som boken. Appen skal fremstå som lett å forstå og brukervennlig. Design av layout har gått hånd i hånd med programmering av appen. Programmering og utvikling har to dyktige karer ved Go Electra stått for, Kristoffer Johansen og Morten Kjelling.    

 

 

Her kan du se live-feed av #åretsvakrestebøker

Credits:

Av: Jo Røislien og Kathrine Frey Frøslie

Forlag: Gyldendal Norsk Forlag

Design: Supernova / Jo Røslien

Foto: Pål Laukli

Omslagsdesign: Katinka Jørgensen / Go Electra

Trykk: Dimograf, Polen

Papir: Arctic Volume White 150 g

Skrift: AmplitudeWide 9/12 pkt

Innbinding: Dimograf, Polen